Manifest

NOU MANIFEST DE LA MANRESA INDIGNADA 8J


Com sabran, el dia 15 de Maig va començar el moviment dels indignats a Madrid. Al cap de 5 dies, el dia 20 de Maig, hi va haver una concentració, a la plaça sant Domènec, espontània i pacífica d'unes 600 persones per mostrar suport al moviment dels “indignats”, clamant
per una democràcia més justa i demanant ètica, justícia i humanitat al sistema financer. En aquesta concentració, es va veure gent de tota mena, expressant opinions de crítica al sistema que ens ha ficat a la ment l’egoisme, l’avarícia i la por al canvi.

Aquell dia va néixer “Manresa Indignada”. Un grup de gent que ha creat un moviment cívic, plural, pacífic i obert a tota la ciutadania. De totes les ideologies, creences, gènere, edat, orígens, visions, etc. Que estan indignats amb la situació política, social i econòmica que
estem patint.

Des d'aquest moviment hem recuperat el carrer com a espai de reivindicació social i política. Hem posat sobre la taula un munt de debats i xerrades contra les retallades socials, sobre les
deficiències del nostre sistema democràtic, sobre les alternatives econòmiques existents (banques ètiques, cooperatives, etc.). També s'han impulsat manifestacions, assemblees, cercaviles, concentracions i es va participar en la gran manifestació de Barcelona.

Per això, avui, des de Manresa Indignada s’expressa tot el recolzament a la gent que està a l'atur i a la gent que li perilla la feina per l'actual crisi i per les retallades del govern de Catalunya.

Unes retallades que treuen benestar a la societat promovent la privatització dels serveis de la sanitat, l'educació, benestar i cultura mentre els estats europeus rescaten al sistema financer sense cap condició per impedir que tornin a utilitzar els diners per fer inversions especulatives i poc ètiques, en lloc de facilitar diners a les famílies i emprenedors.

Unes retallades que volen fer pagar al poble la crisi de valors impulsada pels grans capitals, que veuen com es van enriquint gràcies al “status quo”. I mentre riuen, no saben que la consciència social ha despertat i el seu temps d'abundància i set de poder s’està acabant.
Nosaltres, proposem al govern que faci enrere les retallades i que:

-Faci una revisió a la baixa dels desorbitats salaris i privilegis de polítics i alts càrrecs de la burocràcia enlloc de retallar els sous als petits funcionaris.
-Faci pagar l'actual situació als grans culpables de la crisi (bancs, especuladors, etc.) ficant multes exemplars.
-No rescati bancs en fallida i que tant sols es limiti a la devolució dels diners de la gent i empreses afectades.

Per això, avui ens manifestem per un canvi en el sistema i perquè no es facin les retallades que proposa el govern.

Finalment, també es vol donar suport al poble grec, que ha de pagar una crisi de la que no és culpable i s'ha d’humiliar sabent que el diner, la corrupció i la falta de sentiment han estat les armes d'un sistema que ha derrotat a un país on va sorgir els primers brots de la democràcia que tots desitgem.

Com diria un antic savi: la unió fa la força.

No a les Retallades i Visca el benestar! MANIFEST  MANRESA INDIGNADA

Som persones normals i corrents. Som com tu: gent que s'aixeca tots els matins per estudiar, treballar o buscar feina, gent amb família i amics, gent que treballa dur cada dia per viure i donar un futur millor als que ens envolten.
Uns ens considerem més progressistes, d'altres més conservadors. Uns som creients, d'altres no. Uns tenim ideologies ben definides , d'altres ens considerem apolítics. Però tots estem amoïnats/des i indignats/des pel panorama polític, econòmic i social que veiem al nostre voltant, per la corrupció dels polítics, empresaris, banquers... per la indefensió del ciutadà ras.
Aquesta situació ens fa mal a tots cada dia. Però si tots ens unim, podem canviar-la. És el moment de moure's i construir una societat millor. És per això que declarem fermament el següent:
 * Les prioritats de la societat han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones.
* Hi ha uns drets bàsics que haurien de ser coberts en aquesta societat: el dret a l'habitatge, el treball, la cultura, a la salut,  a l'educació , a la participació política, al lliure desenvolupament personal, el dret al consum dels béns necessaris per una vida sana i feliç.

* El funcionament actual del sistema econòmic i de govern no atén aquestes prioritats i és un obstacle per al progrés de la humanitat.
* La democràcia surt del poble ( demos = poble , cracia = govern ) així que el govern ha de ser el poble. Però en aquest país la major part de la classe política ni tan sols ens escolta. La seva funció hauria de ser portar la nostra veu a les institucions, facilitant la participació política ciutadana mitjançant línies directes i procurant el més gran benefici per al gruix de la societat, no la d'enriquir-se i medrar el nostre esforç atenent només als interessos dels grans poders econòmics i aferrant-se al poder mitjançant una dictadura partitocràtica.

* L'ànsia i acumulació de poder en un grup reduït produeix desigualtat, crispació i injustícia. Això porta a la violència, que rebutgem. L'obsolet i antinatural model econòmic vigent bloqueja la maquinària social en una espiral que es consumeix a ella mateixa enriquint a uns pocs i abocant a la pobresa i escassetat a la resta, fins al col.lapse.

* La voluntat del sistema és l'acumulació de diners, premiant-la per sobre de l'eficàcia i el benestar de la societat, malbaratant recursos, destruint el planeta, generant atur i consumidors infeliços.

* Els ciutadans i les ciutadanes formem part de l'engranatge d'una màquina destinada a enriquir una minoria que ni tan sols sap de les nostres necessitats. Som anònims, però sense nosaltres res d'això existiria ja que som els que movem el món.

* Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracte rendibilitat econòmica que mai s'aplica al benefici de la majoria, podrem eliminar els abusos i mancances que tots patim.

* És necessària una revolució ètica. Hem posat els diners per sobre de l'ésser humà i hem de posar-los al nostre servei. Som persones, no productes de mercat. No sóc només el que compro, sinó que també importa el perquè ho compro i a qui ho compro.

Per tot això estic indignat/da.
Jo puc canviar-ho.
Jo puc ajudar.
Sé que junts podrem. Surt amb nosaltres. És el teu dret !
MANRESA INDIGNADA ESTEM ACAMPANT A LA PLAÇA SANT DOMÈNEC  ( REBATEJADA COM A PL. DE L'ÀGORA ) CADA DIA A LES 20.30H HI HA ASSEMBLEA, VINE I PARTICIPA!!!