dilluns, 11 de juliol del 2011

Comunicat de premsa- 11 de Juliol



Manresa Indignada aixeca el campament per centrar els esforços en les reivindicacions


L’Assembla de Manresa Indignada va acordar ahir, diumenge 10 de juliol, aixecar el campament aquest dilluns al vespre. Això, en cap cas, significa una desaparició del moviment 15-M a Manresa sinó una transformació per focalitzar el treball en els debats, elaboració de propostes i exposició de reivindicacions.

Manresa Indignada seguirà sent present a la plaça Sant Domènec on hi quedarà ubicat un punt d’informació permanent. Així mateix, les assemblees (que se celebraran cada dimecres a les 20.30 hores), reunions i xerrades formatives seguiran tenint lloc en el mateix espai que fins ara.

En l’assemblea d’ahir també es va acordar acceptar la proposta d’establir negociacions amb l’Ajuntament que tenen com a objectiu presentar les reivindicacions a nivell de política local per part de Manresa Indignada. Aquestes giren entorn la transparència política, la reforma de la llei electoral, i la celebració de referèndums sobre el pressupost municipal i els plans urbanístics. Manresa Indignada també reclama que l’Ajuntament posi els mitjans per la contractació dels aturats i potenciï les vies existents actualment per les persones sense feina. En aquest sentit, des del moviment 15-M a Manresa es recorda que només a la ciutat hi ha més de 7.000 persones a l’atur i 1.000 d’aquestes sense cap mena de cobertura.

Des de l’inici de l’acampada, la plaça Sant Domènec ha acollit múltiples debats i xerrades formatives que s’han desenvolupat conjuntament amb altres entitats de Manresa, el Bages i la resta de Catalunya. En aquest sentit, des de l’acampada es remarca la col·laboració positiva i el gran interès mostrat per associacions que treballen en diferents àmbits relacionats amb la justícia social i els serveis. Els indignats han acollit tallers sobre consum (adreçats a canviar el model actual per consumir menys i viure millor) i presentacions de cooperatives de consum. També hi ha hagut xerrades sobre banca ètica (per assegurar que els estalvis no s’inverteixin en empreses que no respecten els drets humans o centrades en negocis “negres” com el de les armes), s’han analitzat les retalles en l’ensenyament públic i s’ha tractat la problemàtica de l’habitatge, exposant la mobilització promoguda des de fa temps per la Plataforma d’Afectats contra la Hipoteca (que ofereix suport legal en cas de desnonament i impulsa accions per impedir-los) i fórmules alternatives a la propietat privada.

També s’ha discutit entorn el model de democràcia del qual se n’està elaborant un primer document de treball. Així mateix, s’han exposat les experiències viscudes en altres indrets del món com és el moviment zapatista. Altres temes tractats han estat el de la sobirania sanitària i el control de les empreses farmacèutiques sobre la salut de les persones; l’elevada despesa en armament efectuada pel Govern tot i la crisi (que no s’ha vist tan retallada com altres àmbits), i la lluita contra el feixisme davant l’auge de partits com Plataforma per Catalunya.

Per altra banda, Manresa Indignada ha dut a terme diverses accions com ara cercaviles reivindicatives, un acte en la presa de possessió del nou Ajuntament, una acció de suport als aturats al SOC, i ha participat a les manifestacions del dia 15 i 19 de juny a Barcelona. Recentment, els indignats han impulsat una manifestació a Manresa en contra de les retallades, que ha tingut una participació dels col·lectius d’educació, cultura i sanitat.

Actualment, Manresa Indignada treballa en diversos àmbits centrats sobretot entorn la política municipal i la situació econòmica actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada